Ministrica Brašnjić u Stuparima

Delegacija Vlade TK predvođena ministricom obrazovanja i nauke, Fahretom Brašnjić obišla je od poplava ugroženu Osnovnu školu „Stupari". Iako su višednevne obilne padavine prijetile poplavom uposlenici škole uspjeli su spriječiti prodiranje vode u školski objekat i time spriječili veću štetu. Prema njihovim riječima u samo jednom satu kompletan školski poligon bio je pod vodom te su uz pomoć ekipe civilne zaštite uspjeli spriječiti ulazak vode iz obližnje rijeke Drinjače u prostorije škole.

Slika - 2„Sa direktorom škole smo dogovorili da prvo saniramo ono što je uništeno jučerašnjim poplavama a moramo obezbijediti i dodatna dezinfekciona sredstva i dodatnu zaštitu u smislu da spriječimo moguću ponovnu poplavu a onda ćemo ići sa sanacijama", kazala je ministrica Brašnjić ovom prilikom.
Pred uposlenicima OŠ „Stupari" su aktivnosti u obnovi i zaštiti školskog objekta u čemu će, prema riječima resorne ministrice, finansijski pomoći i Vlada Tuzlanskog kantona preko svog ministarstva.

 

 

 

Slika - 1
4585750 stupari os

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15