Čestitka ministra Barakovića povodom Međunarodnog dana obrazovanja

Dr. Elvis Baraković, ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona, u ime Ministarstva obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i u svoj lično ime, svim građanima, a posebno prosvjetnim radnicima, učenicima i studentima čestita 9. februar, Međunarodni dan obrazovanja.

"Međunarodni dan obrazovanja obilježavaju sve članice Ujedinjenih naroda. Obrazovanje u našem društvu, kao što je slučaj u razvijenim zemljama, treba biti prioritetni interes i pokretač razvoja modernog i prosperitetnog bosanskohercegovačkog društva. Obrazovanje je sastavni dio života svakog pojedinca i počinje od najranijeg predškolskog uzrasta i obično traje do okončanja radnog vijeka. Naša obaveza i želja je da stvorimo okruženje u kojem će pojedinac moći razvijati svoj potencijal u okviru predškolskog, osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja, ali i podržati kvalitetne programe cjeloživotnog učenja. Naši građani zaslužuju kvalitetno obrazovanje, nužno za prosperitet društva i države!" – navodi se u čestitki ministra Barakovića.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15