Sagledavanje potreba OŠ „Bašigovci“

Povodom rekonstrukcije objekta centralne škole „Bašigovci" danas su ministar obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović i poslanik u Skupštini TK Šekib Umihanić posjetili ovu obrazovnu instituciju na području grada Živinice.

monk basigovci osPrema riječima ministra Omerovića intencija resornog ministarstva je da obezbijedi jednake uslove za odgojno obrazovni proces na području cijelog kantona.

„To uključuje i manja i veća mjesta kao i mjesta koja se nalaze i u urbanom i u ruralnom dijelu kantona. Vlada TK je uložila oko 330 000 KM u sanaciju određenih dijelova ove škole kao što su krov, sanaciju podova i toplinsku izolaciju. Ove godine se javila potreba za investiranjem u namještaj i mi smo odobrili 40.000 KM za novi namještaj. Ovaj postupak je u toku a uložićemo i 6000 KM za novi školski poligon kako bi učenici imali adekvatne uslove za rad", kazao je resorni ministar.

Povod za današnju posjetu je sagledavanje potreba ove obrazovne ustanove, rekao je poslanik Umihanić ovom prilikom, ističući da je sljedeći korak informatizacija škole a ono što je upečatljivo odmah na ulazu u školu je dio za razvrstavanje otpada u čemu je primjetna težnja ka razvijanju ekološke svijesti kod učenika.

Osnovna škola „Bašigovci" sagrađena je sedamdesetih godina a dograđena deceniju poslije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15