Poziv za dodjelu sredstava za sufinansiranje manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona poziva sva zainteresovana pravna lica registrovana za obavljanje kulturnih djelatosti sa sjedištem na području TK da podnesu zahtjeve za dodjelu sredstava za sufinansiranje manifestacija kulture i izdavačke djelatnosti.

Vlada Tuzlanskog kantona utvrdila je uslove, kriterije i postupke raspodjele sredstava za manifestacije kulture od interesa za TK na osnovu kojih će vršiti raspodjelu sredstava u ukupnom iznosu od 130.000,00 KM. Riječ je o sufinansiranju programa/projekata manifestacija kulture u iznosu od 120.000,00 KM i izdavačke djelatnosti u iznosu od 10.000,00 KM. Prema ovom dokumentu svaki podnosilac zahtjeva za manifestacije kulture može predložiti samo jedan program/projekat i ostvariti sredstva u maksimalnom iznosu do 7.000,00 KM dok je u oblasti izdavačke djelatnosti pojedinačan maksimalni iznos do 2.000,00 KM.
Vlada Tuzlanskog kantona će, nakon višegodišnje pauze, ponovo sufinansirati projekte izdavačke djelatnosti u oblasti kulture. Sve potrebne obrasce kao i detalje zainteresovani korisnici mogu pronaći na web stranici Vlade TK.
Popunjeni obrazac sa propratnom dokumentacijom predaje se putem pošte ili na pisarnicu Zajedničkih službi kantonalnih organa na adresu Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Rudarska 65, 75 000 Tuzla. Dodatne informacije možete dobiti putem telefona 035/369-409 i 035/369-352 ili putem e-mail adrese: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. .


PRILOZI:

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15