Podrška Irmi Jukić i Amili Bećirović članicama reprezentacije BiH u gimnastici

Evropsko prvenstvo ritmičke gimnastike koje će se održati od 24. do 29. novembra 2020. u Kijevu (Ukrajina) ugostiti će veliki broj gimnastičarki, a među njima će biti i selekcija Bosne i Hercegovine u čijem sastavu se nalaze dvije takmičarke sa područja Tuzlanskog kantona, Irma Jukić i Amila Bećirović.

image-190Tim povodom ministar Srđan Mićanović je u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade održao ugodan sastanak sa predstavnicama naše reprezentacije. U razgovoru je istakao da je Ministarstvo svoje ciljeve usmjerilo na isticanje značaja sporta za Tuzlanski kanton, te su nastojanja Ministarstva da se vrhunski rezultati adekvatno nagrade. Naglasio je da je pojavom pandemije još veći značaj rezultata koje su ostvarile Irma i Amila, jer uslovi za treniranje i održavanje sportskih takmičenja su dodatno otežani.
„Ministarstvo će nastaviti sa aktivnostima kojima se pruža podrška vrhunskim rezultatima, ali će u okviru svojih nadležnosti značajno raditi i na uspostavljanju sistema koji će pružiti najbolje moguće uslove za sportiste koji budu nosili dres reprezentacije Bosne i Hercegovine" riječi su ministra Mićanovića.
Takmičarke Irma i Amila su se zahvalile na ponovnom prijemu i podršci od strane Ministarstva, te su rekle da će dati svoj maksimum kako bi ostvarile što bolji rezulta u Kijevu.
„U septembru su održana dva takmičenja koja su pokazala da se ipak uspjela zadržati forma takmičarki. Međutim, pojavom pandemije uslovi za treniranje i takmičenje su znatno otežani, takmičenja su uglavnom nacionalnog karaktera. I pored toga na ovim takmičenjima je bilo oko 200 takmičarki iz Bosne i Hercegovine." istakla je Svitlana Tinjić koja je trenerica i sudija međunarodne kategorije FIG, koja se u ime Gimnastičkog saveza Bosne i Hercegovine zahvalila ministru Mićanoviću na podršci i prepoznavanju značaja rezultata u sportu.
Ministar je uputio čestitke gimnastičarkama na plasmanu na Evropsko prvenstvo i poželio da dostojno predstave Bosnu i Hercegovinu i naš kanton. Poručio je da uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva, te ih pozvao da se naredne godine prijave na javni poziv za dodjelu sportskih stipendija. 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15