Alija Mešić bokser koji će predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Evropskom prvenstvu

Na Evropskom prvenstvu u boksu koje se održava od 10. do 23. novembra 2020. u Budvi učestvuje i selekcija Bosne i Hercegovine u čijem sastavu se nalaze Alija Mešić, bokser kojem se predviđa blistava karijera.
Odličan učenik i sjajan sportista Alija Mešić, zajedno sa trenerom Ervinom Bristićem i klupskim kolegom Mirzom Mrkonjićem, tim povodom bio je gost ministra Mićanovića.

BoxeriMinistar je u razgovoru istakao da će Ministarstvo nastaviti sa aktivnostima kojima se pruža podrška vrhunskim rezultatima, ali će u okviru svojih nadležnosti značajno raditi i na uspostavljanju sistema koji će pružiti najbolje moguće uslove za sportiste koji budu nosili dres reprezentacije Bosne i Hercegovine.
Ervin Bristić, trener Bokserskog kluba „Grad Tuzla" koji će zajedno sa Alijom putovati u Budvu istakao je da rezultati nisu slučajni već da su očekivani, jer je mnogo truda uloženo kako od strane takmičara tako i samog kluba. Naglasio je da boks kao plemenita vještina postaje sve popularniji na ovim prostorima i da se značajno omasovio. Takođe, smatra da se bez podrške nadležnih institucija teško mogu očekivati rezultati, zbog čega se posebno zahvalio ministru na prijemu i prepoznavanju značaja podržavanja takmičara koji nose dres Bosne i Hercegovine, ali i perspektivnih takmičara kao što je Mirza Mrkonjić.
„Trenutno se pripremam za odlazak na Evropsko prvenstvo. Otežani su uslovi zbog korone, ali se nadam da će se sve dobro završiti. Veliki izazov je pred svima, ali se nadam da uz naporan rad i podršku koja nam je potrebna neće izostati medalja iz Budve" rekao je Alija Mešić prvak Bosne i Hercegovine u super teškoj kategoriji.
Ministar je uputio čestitke na plasmanu na Evropsko prvenstvo i poželio da dostojno predstave Bosnu i Hercegovinu i naš kanton. Poručio je da uvijek mogu računati na podršku resornog ministarstva, te ih pozvao da se naredne godine prijave na javni poziv za dodjelu sportskih stipendija.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15