Viceprvak države na prijemu kod ministra Zlatana Muratovića

Budući da Kuglaški klub „Sloboda" Tuzla ove godine obilježava 70 godina postojanja ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Zlatan Muratović upriličio je prijem za delegaciju Kluba kojem su prisustvovali Nermin Kasumović i Mirsad Jogunčić.

Untitled1Na posljednjem pojedinačnom seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u kuglanju kapiten „Slobode" Nermin Kasumović stigao je do finala i titule viceprvaka države.

Ministar Muratović čestitao je ovom prilikom Klubu i Kasumoviću na značajnom rezultatu i jubileju te istaknuo da je rezultat još veći zbog činjenice da skoro godinu dana klub nema adekvatne uslove za trenažni proces.

Nermin Kasumović koji se kuglanjem aktivno bavi od 1997. godine zahvalio je ministru na prijemu i rekao da je ovaj rezultat veoma važan za klub u godini kada slave ovaj veliki jubilej. Pored toga što je Kuglaški klub „Sloboda" trenažni proces obavljao u izuzetno otežanim okolnostima u Domu kulture u Lukavcu, jer je kuglana u SKPC Mejdan uništena u poplavi koja se desila prošle godine, ovaj rezultat je pokazao da volja i želja za radom i u otežanim uslovima pobjeđuju sve prepreke, rečeno je ovom prilikom.

Na sastanku je bilo govora i o velikim problemima kada su omladinske selekcije u pitanju, jer svi klubovi generalno imaju problem sa zainteresovanošću djece za bavljenjem sportom. Pored toga, veliki problem je i postojeća infrastruktura koja je zastarila i zahtjeva veća ulaganja kako bi se poboljšali uslovi za trenažni proces.

Kako je sport jedan od najvećih promotora zdravog života, a posebno pravilnog razvoja djece, ministar je iznio niz pozitivnih stvari koje resorno ministarstvo ima u svojim programskim aktivnostima, a upravo su razvoj infrastrukture i rad sa omladinskim selekcijama prioritet. U tom kontekstu u narednom periodu predviđen je niz sastanaka sa različitim nivoima vlasti kako bi se pronašao način za poboljšanje stanja sportske infrastrukture gdje će kuglana u Mejdanu imati posebno mjesto.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15