Prijem za Emu Lovrić juniorsku državnu prvakinju u stonom tenisu

Zlatan Muratović, ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličio je prijem za Emu Lovrić, junorsku državnu prvakinju u stonom tenisu, inače članicu Stonoteniskog kluba „Kreka" Tuzla, te Marija Lovrića, člana Upravnog odbora Kluba.

stonotenisaci1Juniorsko državno prvenstvo u stonom tenisu se održalo proteklog vikenda u Ilijašu, a postignutim rezultatom Lovrić je stekla pravo nastupa na Balkanskom prventvu koje će biti održano od 22. do 27. juna u Bugarskoj.

Ministar Muratović čestitao jestonotenisačici Lovrić na velikom uspjehu, kao i dostojnom predstavljanju Tuzlanskog kantona, te je istaknuo da: „Ministarstvo konstantno ulaže napore da adekvatno vrednuje pojedince i sportske klubove koji ostvaruju vrhunske rezultate, a sve u cilju sistemskog pristupa uređenju sporta. Posebno raduje činjenica da vaš klub već dugi niz godina u kontinuitetu postiže dobre rezultate na nivou države, kao i u međunarodnim okvirima. "

Lovrić je navela da njeni rezultati nisu slučajni nego su posljedica istrajnog rada i fokusa na ostvarenje sportskih ciljeva te je rekla: „Treniram dva puta dnevno i od dvanaeste godine sam članica reprezentacije u svojoj uzrasnoj kategoriji. Posebno me raduje što sam ostvarila pravo da nastupam za reprezentaciju i u starijim selekcijama jer je to dokaz kontinuiranog kvaliteta."

Mario Lovrić je istaknuo da Stonoteniski kluba „Kreka" Tuzla uprkos hroničnom nedostatku sredstava pažljivo i posvećeno radi sa mlađim selekcijama i ostvaruje dobre rezultate, stoga rezultati u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji nisu iznenađenje.

Cilj Kluba je da u budućnosti organizuje kvalitetan međunarodni turnir, kako bi se ispunili uslovi za domaćinstvo Balkanskog prvenstva. Tuzlansku stonotenisačicu na ljeto, pored Balkanskog prvenstva, očekuje i državno seniorsko prvenstvo, na kojem joj je cilj osvajanje medalje, kao i Evropsko juniorsko prvenstvo.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15