Prijem za predstavnike Udruženja "Mladi Tuzle" i Pozorišta mladih Tuzle

U povodu svečanog početka rada Srednje "Savremeno - umjetničke škole" Tuzla danas je u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona organizovan prijem za predstavnike Udruženja "Mladi Tuzle" i Pozorišta mladih Tuzle, suosnivače ove škole.

20210827 102149U periodu od 23 - 30.8.2021. godine, Škola realizuje program svečanog otvaranja u okviru kojeg će večeras u 20.00 h na sceni Pozorišta mladih Tuzle biti realizovan "Koncert kreativne samospoznaje" na kojem nastupaju vrsne umjetnice, dr. Agota Vitkai - Kučera, sopran i mr. Jelena Simonović - Kovačević, pijanistkinja, obje profesorice sa Akademije umjetnosti Univerziteta u Novom Sadu.

Tim povodom u prostorijama Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona upriličen je prijem od strane resornog ministra Zlatana Muratovića i pomoćnice za kulturu Amele Mehmedović za Adnana Mujkića i Amilu Beširović u ime Savremeno - umjetničke škole i Agotu Vitkai- Kučera i Jelenu Simonović - Kovačević. Bila je ovo prilika za isticanje bitnosti saradnje između Novog Sada i Tuzle, te značaja postojanja škole u BiH koja će primjenjivati metode primijenjenog pozorišta i drame.

Večerašnji koncert realizuje se uz podršku Ministarstva za kulturu, sport i mlade TK.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15