Prvi klub ženske sjedeće odbojke na području Tuzlanskog kantona

U cilju animiranja i isticanja značaja za bavljenje tjelesnom aktivnošću lica sa invaliditetom, posebno žena, ministar kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona, Zlatan Muratović sa saradnicom Lejlom Elezović, održao je sastanak sa delegacijom Sportskog saveza sjedeće odbojke Bosne i Hercegovine.

20220204 113640Ispred Sportskog saveza sjedeće odbojke sastanku su prisustvovali Ifet Mahmutović, selektor muške reprezentacije sjedeće odbojke, Ejub Mehmedović, dopredsjednik saveza, Vehbija Tokić, generalni sekretar saveza, Ermin Jusufović, reprezentativac BiH i Almir Žilić. Sastanku je ispred Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovao i ministar zdravstva Božo Jurić sa saradnikom dr. Amir Azabagićem.

Na sastanku se razgovaralo o formiranju prvog sportskog kluba ženske sjedeće odbojke na području Tuzlanskog kantona, ali i formiranju ženske reprezentacije u sjedećoj odbojci. Prisutni su ukazali na veliki problem uključivanja žena u sportske aktivnosti lica sa invaliditetom, zbog čega su pokrenuli inicijativu prema nadležnim institucijama od kojih se očekuje podrška projektima osnaživanja i inkluzije žena lica sa invaliditetom u sportske aktivnosti. Zahvaljujući uspjehu muške reprezentacije sjedeće odbojke, očekuju da će institucije sa posebnom pažnjom pristupiti projektu formiranja sportskog kluba ženske sjedeće odbojke i ženske reprezentacije sjedeće odbojke, od koje se pored svih benefita koje za lica sa invaliditetom donosi uključivanje u sportske aktivnosti, očekuje da budu jednako uspješni kao i njihove kolege u muškoj reprezentaciji, a od kojih će imati veliku podršku i pomoć.

Ministarstvo kulture, sporta i mladih i Ministarstvo zdravstva će u okviru svojih nadležnosti ovoj inicijativi pružiti podršku, a oba ministra su istakla da je pored ova dva Ministarstva neophodno uključivanje i drugih nadležnih institucija, jer je značaj ovakvih projekata i načina na koji se istim pristupa ogledalo jednog društva.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15