Obilježen Međunarodni dan sporta i Svjetski dan zdravlja

Ministrica za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović posjetila je Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli u okviru obilježavanja 6. aprila, Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir" i 7. aprila, Svjetskog dana zdavlja.

1minis1211Bila je to prilika za razgovor sa dekanom Vlatkom Šeparovićem i članovima užeg menadžmenta te upoznavanje sa radom Fakulteta i planovima za budućnost.

Ministrica Mijatović ovom je prilikom naglasila da Ministarstvo i Fakultet mogu zajednički djelovati sa ciljem jačanja pretpostavki za razvoj sporta, od školskog, studentskog do vrhunskog.

Fakultet za tjelesni odgoj i sport već dugi niz godina realizira programe povodom 7. aprila Svjetskog dana zdravlja kojeg je Svjetska zdravstvena organizacija ustanovila 1950. godine.


Ovogodišnji moto Svjetske zdravstvene organizacije je: „Gradimo pravedniji i zdraviji svijet", a Fakultet za tjelesni odgoj i sport podržava obilježavanje sa porukom „Sport i zdravlje".

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15