„Sinovi Bosne“ Lukavac učestvuju u Euroligi

Ministrica kulture, sporta i mladih Tuzlanskog kantona Ivana Mijatović održala je sastanak sa predstavnicima „SKISO Sinovi Bosne Lukavac" Erminom Jusufovićem i Vehbijom Tokićem. Nakon što je završio kao trećeplasirana ekipa u Bosni i Hercegovini, Klub sjedeće odbojke „Sinovi Bosne Lukavac" dobio je priliku za učešće na europskom takmičenju.

Sinovi Bosne 02 11 05 2022„Sinovi Bosne Lukavac" će po prvi put u historiji učestvovati u Euroligi, koja se ove godine organizuje u Poljskoj između 10. i 12. juna. Klubovi koji su nominovani za Euroligu sjedeće odbojke su:
• SKISO Sinovi Bosne Lukavac 
• SK Kometa Praha 
• ASUL Lyon Volley 
• Fonte Roma EUR 
• Scuola di Pallavolo Fermana 
• ParaVolley Silesia 
• Robust 
• OKI Banja Luka 

Podsjećamo Sportski Klub Invalida Sjedeće Odbojke „Sinovi Bosne Lukavac" počeo je sa radom 1994. godine, te je do sada postigao niz zapaženih rezultata.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti i načini podrške koje Ministarstvo za kulturu, sport i mlade TK može pružiti kako bi olakšalo proces učešća na drugom najvažnijem takmičenju za sjedeću odbojku. Ministrica Mijatović istakla je da je Ministarstvo uvijek otvoreno za saradnju i da će, kao i do sada, pružati nesebičnu podršku u njihovom radu.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15