Povećanje energijske efikasnosti javnih objekata uz novi model finansiranja

Ministrica za prostorno uređenje i zaštitu okolice Anela Ajšić, ministar obrazovanja Ahmed Omerović i ministar privrede Edin Duraković sa saradnicima prisustvovali su danas prezentaciji ESCO modela finansiranja obnove javnih zgrada i sistema.

Opširnije...

Sa 175 građana potpisani ugovori o sufinansiranju mjera energijske efikasnosti

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić danas je potpisala ugovore sa 175 prvorangiranih korisnika sredstava, koji su ispunili uslove po javnom pozivu za sufinansiranje mjera smanjenja zagađenosti zraka na području TK.

Opširnije...

Skoro pola miliona KM za projekte energijske efikasnosti u gradovima i općinama

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić danas je sa gradonačelnicima i načelnicima, te ovlaštenim predstavnicima gradova i općina u Tuzlanskom kantonu potpisala ugovore o dodjeli namjenskih sredstava za kapitalne investicije u oblasti energijske efikasnosti i zaštite okolice.

Opširnije...

Više od pola miliona KM za ekološke projekte javnih preduzeća

Ugovore o dodjeli sredstava za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okolice, u ukupnoj vrijednosti 577.690,23 KM, danas su sa ministricom prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anelom Ajšić potpisali predstavnici 13 javnih preduzeća čiji su projekti odobreni na osnovu ranije raspisanog javnog poziva.

Opširnije...

Razgovor o realizaciji projekta regionalne sanitarne deponije

U cilju sagledavanja urađenog kada je u pitanju izgradnja pretovarnih stanica i regionalne sanitarne deponije danas je ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić razgovarala sa predstavnicima Gračanice, Gradačca i Srebrenika i direktorom preduzeća "Eko-Sep" Selmirom Šljivićem. Sastanku su prisustvovali i sekretar ministarstva Emir Softić i pomoćnik za zaštitu okolice i prirode Goran Mišić.

Opširnije...

Nastavak saradnje na projektima energijske efikasnosti u školama TK

Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Anela Ajšić i ministar obrazovanja i nauke TK Ahmed Omerović održali su radni sastanak sa projekt menadžerom Caritasa Švicarske Fuadom Imamovićem.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15