Zajedničkim naporima ka neiskorištenim sredstvima za održivi razvoj

U želji da maksimalno iskoristi nastupni boravak u Tuzli ambasadorica Francuske u Bosni i Hercegovini Nj.E. Christine Toudic (Kristin Tudik) razgovarala je sa ministrom prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona Zvjezdanom Karadžinom o mogućnostima angažovanja sredstava za projekte koje podržava Francuska razvojna agencija (AFD), koja je nedavno proširila svoje aktivnosti na Zapadni Balkan ali je trenutno njen pristup BiH blokiran sa viših nivoa vlasti.

amb Franc min puzoPrezentujući okvirnu sliku TK kada je u pitanju zaštita okoliša, stanje sa razvojem energetskih kapaciteta i nepostojanje alternative za Blok 7 TE Tuzla, ministar Karadžin ukazao je na nastojanja Vlade TK da kroz set mjera radi na povećanju energijske efikasnosti, odnosno smanjenju potrošnje energije i zagađenja, javnih i privatnih stambenih objekata te da je dobrodošla svaka pomoć koja vodi poboljšanju kvalitete života građana.

Staviviši se na raspolaganje za svaki vid saradnje ambasadorica Toudic je naglasila da je AFD je nadležan za podršku javnom sektoru a podržava projekte borbe protiv globalnog zagrijavanja i zaštite životne sredine ili biodiverziteta te da je velika šteta što100 miliona eura, koje žele investirati u oblast okoliša u ovom dijelu Evrope, ostaje neupotrijebljen.

Ministar Karadžin ovom je prilikom naglasio da je zainteresovan za svaku saradnju koja će voditi napretku Tuzlanskog kantona.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15