Kupujmo, koristimo domaće

S ciljem promocije domaćih proizvođača, proizvoda i usluga, te podizanja svijesti građana o prednostima koje donosi kupovina i korištenje domaćih proizvoda Vlada Tuzlanskog kantona je u saradnji sa Radio televizijom Tuzlanskog kantona i Narodnim pozorištem Tuzla pokrenula edukativno – promotivnu medijsku kampanju.

U jučerašnjoj, prvoj po redu televizijskoj emisiji „Kupujmo, koristimo domaće", emitovanoj na RTV TK, gosti su bili premijer Tuzlanskog kantona Bahrija Umihanić i vlasnik i direktor mesne industrije „Menprom" Mensur Alić. Ovom prilikom istaknute su brojne prednosti koje se ostvaruju kada kupujemo ili koristimo domaće proizvode i usluge. Također, naznačeno je i da moramo shvatiti da kupnjom domaćih proizvoda otvaramo, nova radna mjesta u Bosni i Hercegovini, a kupnjom inostranih proizvoda ih zatvaramo. Slikovito prikazano, kad kupimo domaći proizvod u vrijednosti od 10 KM, cca 8 KM ostaje u BiH, a kad kupimo proizvod iz uvoza u vrijednosti 10 KM onda u BiH ostaju samo cca 2 KM.


bscap0000
Osim edukativne dimenzije koju ova emisija nudi, tokom serijala građanima će se na duhovit i dopadljiv način prezentirati više proizvođača sa područja našeg kantona, ali i cijele BiH. Emisija Kupujmo, koristimo domaće je na programu RTV TK svakog ponedjeljka u 21:00 sat.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna