Ministar Džidić održao sastanak sa predstavnicima Udruženja “PIPOL” Tuzla

Ministar za rad, socijalnu politiku i povratak u Vladi TK Esad Džidić sa saradnicima održao je sastanak sa Udruženjem porodica i prijatelja djece oboljele od leukemije i drugih malignih oboljenja "PIPOL" Tuzla.

mrsppCilj sastanka je bio prezentacija rada Udruženja i razmatranje mogućnosti unaprjeđenja međusobne saradnje i podrške od strane Ministarstva.

Ministar Džindić je istakao važnost rada Udruženja ali i podrške porodicama od strane Ministarstva, koja će se, svakako shodno nadležnostima i programskim mogućnostima, nastaviti i u narednom periodu.

Udruženje "PIPOL" od 2007. godine uspješno pruža psihosocijalnu i drugu potrebnu podršku porodicama koje imaju djecu oboljelu od leukemije i drugih malignih oboljenja organiziranjem volonterskog rada, realizacijom projekata i iznalaženjem drugih vrsta podrške od lokalnih i međunarodnih organizacija.

Rad udruženja usmjeren je i na unaprjeđenje sistemske podrške korisnicima Udruženja, o čemu je također razgovarano na današnjem sastanku.

U ime Udruženja "PIPOL" sastanku su prisustvovali predsjednica Amra Saračević, socijalna radnica (volonterka) Amra Hasić i članica Udruženja Azra Livadić.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15