Sve izraženija potreba za jačanjem socijalnog rada

Povodom Međunarodnog dana socijalnog rada Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i povratak TK želi ukazati na potrebu unaprjeđenja društvenog položaja i statusa socijalnih radnika i socijalnih radnica, a time i djelatnosti socijalnog rada.


Budući da se Međunarodni dan socijalnog rada obilježava trećeg utorka u martu, a ove godine je to 15. mart, prilika je da ukažemo na značaj socijalnog rada u društvu i potrebu zajedničkog djelovanja sa donosiocima odluka u cilju bolje socijalne integracije svih građana, stoji u saopštenju Ministarstva.

Pod utjecajem pandemije, klimatskih promjena i prirodnih katastrofa koje nas sve češće pogađaju, mijenja se i društveni kontekst u kojem profesija djeluje, dolazi do preispitivanja sistema vrijednosti i porasta nasilja u društvu, nepovoljnih demografskih promjena, ekonomske i socijalne nesigurnosti što se odražava na svakodnevni život ljudi, navode iz resornog Ministarstva, uz napomenu da ove okolnosti suočavaju socijalne radnike s višestrukim izazovima profesionalnog djelovanja u novim, kriznim situacijama koje zahtijevaju adekvatne profesionalne kompetencije i stalne prilagodbe.

Imajući u vidu izuzetan društveni značaj profesije socijalnog rada, svim socijalnim radnicima /radnicama, ali i drugim stručnjacima i stručnjakinjama i humanitarnim radnicima/radnicama koji obavljaju djelatnost socijalnog rada čestitamo Međunarodni dan socijalnog rada, navodi se u saopštenju Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK.

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15