Održana konferencija o radu socijalnih radnika

Ministarstvo za rad socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona učestvovalo je na stručnoj konferenciji o ulozi i položaju socijalnih radnika u društvu koju je organizovalo Udruženje Društvo socijalnih radnika TK.

konf soc radnici 062022Konferencija je dio manifestacije „Dani socijalnog rada u TK" koju je podržala Vlada TK putem resornog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK pokazavši razumijevanje važnosti razvoja djelatnosti socijalnog rada i unaprjeđenja međusektorske saradnje i partnerstva u sistemu socijalne zaštite i prakse socijalnog rada.
U okviru stručne konferencije održana su izlaganja profesionalaca iz prakse socijalnog rada te održana radionica u cilju unaprjeđenja položaja profesionalaca u okviru djelatnosti socijalne zaštite a posebno u centrima za socijalni rad u TK.

Na taj način, rečeno je ovom prilikom, lakše se prevazilaze svakodnevni izazove koji stoje pred stručnjacima u centrima za socijalni rad, ustanovama i organizacijama/udruženjima socijalne zaštite

Ovom je prilikom zaključeno da će Udruženje Društvo socijalnih radnika TK nastaviti razvijati saradnju i partnerstvo sa resornim ministarstvom i osnivačima, umrežavati se sa drugim ustanovama i organizacijama, jačati udruženje i aktivnije i odlučnije se zalagati za unaprjeđenje kadrovskih i materijalnih uslova u ustanovama, te raditi na unaprjeđenju digniteta struke socijalnog rada, a posebno zaštiti osnovnih prava profesionalaca zaposlenih u centrima za socijalni rad.

Učesnici konferencije bili su socijalni radnici i drugi stručnjaci zaposleni u centrima za socijalni rad, ustanovama socijalne zaštite, zdravstvu, obrazovanju, akademskoj zajednici i NVO sektoru. Stručnoj konferenciji su prisustvovali i predstavnici: Misije OSCE-a u BiH Ured u Tuzli, Saveza socijalnih radnika Federacije BiH, Asocijacije socijalnih radnika Kantona Sarajevo, SOS Dječija Sela BiH.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15