Održan prvi dio obuke o upravljanju energijom

U periodu od 10. do 12. maja 2022. godine, u Tuzli je održana obuka o upravljanju energijom za uposlenike škola koje već jesu ili će biti energetski obnovljene u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih ICT škola – PAMETNE ŠKOLE 2".

Obuka-u-Bih 1.dio-dan-1-14-1024x683Na obuci su prisustvovali učesnici iz 16 od ukupno 33 škole koje će proći kroz proces energetske obnove u okviru pomenutog projekta.

Projekat „Inovativnim umom do pametnih ICT škola" ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE 2 projekat je prekogranične saradnje u okviru kojeg će 18 školskih objekata u Tuzlanskom kantonu zamjeniti peći na fosilna goriva pećima na drvnu biomasu/pelet, dok će na 15 školskih objekata u Brodsko – posavskoj županiji (Republika Hrvatska) biti instalirani solarni fotonaponski sistemi.

Prvenstveni cilj obuke je uposlenike ovih škola obučiti i osposobiti da na optimalan način upravljaju sistemima grijanja, odnosno fotonaponskim solarnim sistemima, koji su ili će biti inistalirani u njihovim školama u okviru ove energetske obnove.

Tokom tri dana učesnici su imali priliku da prošire svoje znanjen o mjerama energetske efikasnosti u građevinarstvu, savremenim i ekološki prihvatljivima sistemima grijanja i hlađenja, enegetski efikasnim rasvjetnim tijelima, osnovnim ekonomskim pokazateljima projekata energetske efikasnosti i sličnim temama.

Obuka istog sadržaja održat će se i u Slavonskom Brodu u periodu 24. do 26. maja ove godine te će u ovom terminu obuke pohađati uposlenici iz preostalih 17 škola koje su ili će biti energetski obnovljene.

Obuka se organizuje u okviru projekta „Inovativnim umom do pametnih ICT škola" ili skraćeno PAMETNE ŠKOLE 2, koji realizuju Centar za razvoj i podršku (CRP) iz Tuzle, Vlada Tuzlanskog kantona i Brodsko-posavska županija. Vrijednost projekta je 1,8 miliona eura, a finansira se iz INTERREG IPA CBC programa prekogranične saradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic za investitore.jpg-15