POZIV ZA PRISUSTVOVANJE KONFERENCIJI ZA MEDIJE - MINISTARSTVO TRGOVINE, TURIZMA I SAOBRAĆAJA TK

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja TK u saradnji sa Direkcijom cesta Tuzla i Općinom Tuzla - Služba za komunalne poslove, izgradnju i poslove mjesnih zajednica organizuje konferenciju za medije dana 17.12.2012. godine (ponedeljak) sa početkom u 10,00 sati  uprostorijama Ministarstva, Fra Grge Martića broj 8 (zgrada "Tehnograda" - preko puta Medicinske škole).

Povod za sazivanje konferencije za medije je potpisivanje Sporazuma o sufinansiranju projekta „Unapređenje nivoa bezbjednosti djece i pješaka u školskim zonama“.

Ministarstvo trgovine, turizma i saobraćaja Tuzlanskog kantona, je sa ciljem povećanja nivoa bezbijednosti djece u saobraćaju, a naročito đaka koji svakodnevno koriste saobraćajnice kako bi išli u školu, pokrenulo projekat za dodatno obilježavanje mreže cesta koje prolaze u neposrednoj blizini škola i školskih dvorišta.

U skladu sa tim ministarstvo je donijelo Odluku da je neophodno izvršiti dodatno upozoravanje vozača na nailazak na obilježene pješačke prelaze ispred školskih objekata i pješake koji se kreću uz kolovoz puta kako bi došli do školskih objekata koji se nalaze neposredno uz magistralne i regionalne putne pravce te gradske ulice na području Tuzlanskog kantona koje imaju pojačan intenzitet saobraćaja, te je u prvoj fazi projekta planirano obilježavanje 37 škola na području Tuzlanskog kantona.

U realizaciji navedenog projekta osim Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja TK odnosno Direkcije cesta Tuzla kao upravitelja na mreži regionalnih cesta na području Tuzlanskog kantona aktivno učešće kroz sufinansiranje projekta uzela je i Općina Tuzla.

 

MINISTAR

 

Aziz Čačković, dipl. pravnik

 

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna