Vlada Tuzlanskog kantona odala počast nevino stradaloj tuzlanskoj mladosti

Danas je na Slanoj Banji i mjestu stradanja na tuzlanskoj Kapiji polaganjem vijenaca i cvijeća obilježena godišnjica od masakra i najtežeg ratnog zločina nad civilnim stanovništvom Tuzle.

Opširnije...

Svečano obilježen Dan policije Tuzlanskog kantona

Povodom obilježavanja 22. maja, Dana policije Tuzlanskog kantona, danas je na spomen obilježju pripadnicima policije poginulim u ratu '92-95. odana počast i položeno cvijeće, a nakon toga, u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli, je upriličena svečana akademija. Bila je to prilika i da se najzaslužnijim policajcima, odnosno pripadnicima MUP-a TK dodijele priznanja i zahvalnice.

Opširnije...

Čestitka povodom Dana policije TK

U povodu 22. maja – Dana policije Tuzlanskog kantona premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović upućuje javnu čestitku u kojoj stoji:

Opširnije...

Cijena apotekarske usluge je ugovorna obaveza

Povodom zahtjeva za povećavanje visine naknade za apotekarsku uslugu, odnosno obradu recepata sa Esencijalne liste lijekova Tuzlanskog kantona i nedavno održanog štrajka upozorenja premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović, ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić, ministar finansija Miralem Nuhanović i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja TK Mirsad Hodžić održali su danas sastanak sa predstavnicima farmaceutskih kompanija sa područja našeg kantona.

Opširnije...

Dan odbrane Tuzle

Povodom obilježavanja Dana odbrane Tuzle, odnosno godišnjice bitke na Brčanskoj Malti, jedne od ključnih bitki za odbranu Grada, kada su pripadnici policije i Teritorijalne odbrane Tuzla zaustavili rezerviste bivše JNA, delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Kantona Jakubom Suljkanovićem, danas je položila cvijeće i odala počast poginulim braniteljima Tuzle.

Opširnije...

Obilježeni dani otpora u Sapni i Banovićima

Premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i delegacija Vlade Tuzlanskog kantona prisustvovali su danas obilježavanju „Dana odbrane Sapne" i "Majskih dana otpora" u Banovićima.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna