Obilježavanje 30 godišnjice od osvajanja titule evropskog prvaka


Povodom obilježavanja 30. godišnjice od osvajanja titule evropskog klupskog prvaka i odigravanja revijalne utakmice KK Jedinstvo Dženex sa U16 Ženskom reprezentacijom BiH, premijer Tuzlanskog kantona Jakub Suljkanović i ministrica kulture, sporta i mladih Slavena Vojinović primili su danas u posjetu direktoricu KK Jedinstvo i predsjednicu Sportskog saveza Tuzle Maru Lakić – Brčaninović.


Jedinstvo 05 06 2019Bila je to prilika da se danas, trideset godina nakon osvajanja europskog zlata prisjetili trenutaka pobjede i slave koja je stečena 22. marta 1989. godine.

„Na putu do osvajanja „europskog zlata" Jedinstvo je odigralo 15 utakmica zabilježivši 12 pobjeda i tri poraza, a ni najveći optimisti nisu vjerovali da ćemo, nakon poraza od Italijanki u Vićenci 14. februara 1989. godine od 77:52, smoći snage da u super – finalu uzvratimo udarac i da se popnemo na krov Evrope" prisjetila se Lakić – Brčaninović, te istaknula da i ostale igračice: Jadranka Savić, Ilvana Zvizdić, Vesna Pođanin, Dragana Jeftić, Smilja Rađenović, Razija Mujanović, Zorica Dragičević, Naida Hot i Stojanka Došić, koje su bile pod diregentskom palicom Mihajla Mikija Vukovića i Zdravka Dugonjića nose podjednake zasluge za taj historijski uspjeh.
Premijer Suljkanović je istaknuo da taj historijski uspjeh ima još jednu dimenziju.

„Dimenziju koja ima svoje veliko značenje i danas. Jedinstvo je bilo 100% domaći proizvod. Domaći treneri, domaći igrači i skromni budžet, naspram finansijski moćnijeg suparnika, koji je u svojim redovima imao jedna od tada najzvučnijih imena ženske košarke. Mnogo sličnosti i paralelu možemo povući i sa današnjom situacijom. Današnje Jedinstvo je generacija mladih igračica i potrebno je mnogo truda i ulaganja da bi rezultat opravdao ono što kao klub nose u naslijeđe. Dobra reputacija dolazi sa godinama, a ja vjerujem da će i ovo Jedinstvo ponovo ostvariti rezultate kojim ćemo se ponositi" rekao je premijer Suljkanović i dodao da Vlada Tuzlanskog kantona prepoznaje zalaganje naših sportista i nastojat će, u skladu sa objektivnim mogućnostima, pružiti podršku koju uistinu zaslužuju.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna