Prijem za akademike Mandžića i Pejanovića

 

Premijer Tuzlanskog kantona Denijal Tulumović danas je upriličio prijem za akademike Envera Mandžića i Mirka Pejanovića.

Akademici 18 12 2019Ovom prilikom akademici su u ime Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine izrazili zahvalnost premijeru Tulumoviću za podršku koju Tuzlanski kanton već duži niz godina iskazuje prema djelovanju i aktivnostima Akademije. Također iskazano je očekivanje da se ta saradnja u budućnosti dodatno intenzivira.

„Sarajevski i Tuzlanski kanton su jedini koji iz kantonalnih budžeta pružaju finansijsku podršku radu Akademije, na čemu je Akademija zahvalna", kazao je ovom prilikom akademik Pejanović.

Premijer Tulumović se zahvalio na današnjoj posjeti i spremnosti za intenziviranje saradnje prije svega u pogledu izrade strategija razvoja Tuzlanskog kantona i pri tome posebno visokog obrazovanja i Univerziteta u Tuzli. U okviru ovakvih projekata mogao bi se iskoristiti ogroman naučni potencijal kojim Akademija raspolaže, rečeno je danas.

S tim u vezi premijer Tulumović je izrazio i spremnost da posjeti Akademiju nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine u Sarajevu, te bi se tom prilikom mogao i detaljnije razraditi program buduće saradnje.

Na kraju razgovora je naglašeno da će Tuzlanski kanton i u buduće podržavati rad i aktivnosti Akademije, te pomagati učešće akademika sa područja Tuzlanskog kantona u radu i djelovanju ove naučne institucije.

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna