Vlada TK obilježila 15. maj

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona položila je cvijeće na spomeniku u Ulici Armije RBiH i odala počast stradalim braniteljima BiH i Tuzle.

00064.MTS snapshot 00.20.605Na ovaj način obilježena je godišnjica bitke na Brčanskoj Malti kada su se pripadnici tadašnje JNA, vojnici i rezervisti koji su u vojnom konvoju napuštali Tuzlu sukobili sa policajcima čiji je zadatak bio da isprate izlazak kolone iz grada. Prilikom izlaska vojne kolone iz grada s vojnim naoružanjem na Brčanskoj Malti vojnici su pucali, a policajci dobili naređenje da na vatru "odgovore" vatrom. Tuzlanske patriote uspjele su odbraniti grad a 15. maj postao je jedan od najznačajnijih datuma tuzlanske historije.
Delagaciju Vlade Tuzlanskog kantona činili su ministar za boračka pitanja Amir Kulaglić i ministar unutrašnjih poslova Sulejman Brkić kao i direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Tuzla Zoran Jovanović.
Nakon odavanja počasti braniteljima Tuzle na Brčanskoj Malti, ministar za boračka pitanja Kulaglić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević položili su vijence na spomen obilježlja poginulim braniocima BiH i Tuzle 1992 – 1995. na Slanoj Banji.

 

 

brcanska

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna